| Zöldborsós pulykatokány receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg kicsontozott pulykacomb- vagy mell 2 közepes fej vöröshagyma 30 dkg zöldborsó 2 kávéskanál liszt 2 dl tejföl 2 dl húslé 3 dkg zsír 1 dl fanyar vörösbor só bors pirospaprika Elkészítés: A hagymát kockára vágva fonnyaszd meg a zsíron, tedd rá a vékony csíkokra vágott húst, borsozd meg vékonyan és addig süssed, míg nem kezd levet engedni. Ekkor keverj el benne két teáskanál pirospaprikát és öntsd fel a vörösborral. Kislángon, lefedve párold, amíg meg nem puhul a hús. Többször meg kell keverni, ha szükséges, a levét pótolni kell. Ha a hús puha, a maradék húslét öntsd rá, tedd bele a zöldborsót és kislángon forrald, míg a zöldborsó kezd megpuhulni. Ekkor habard be 2 kávéskanál liszttel elkevert 2 dl tejföllel, forrjon egyet, és kész is. Sózd meg ízlés szerint. Nokedlivel, kagylótésztával, vékony csőtésztával, rizzsel adhatod. Bármilyen savanyúság, saláta illik hozzá. Valahol találtam és nagyon fini. Csak így tudom kedvencek közé tenni, ha a Hoxába teszem :-) Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |