Tutireceptek.hu fejléc

Zöldborsós zúzapörkölt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg csirke-, pulyka-
vagy libazúza
2 közepes vöröshagyma
4 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál édes-nemes
pirospaprika, 1 kiskanál só
2-2 paprika és paradicsom
1 mokkáskanál csípős paprikakrém
30 dkg frissen kifejtett zöldborsó

Elkészítés:
A zúza tisztításával kezdjük: ehhez egyenként félbevágjuk, belsejét kikaparjuk, a benne lévő szívós hártyát lehúzzuk. Megmossuk, és 2 centis darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és az olajon kevergetve üvegesre sütjük. A zúzát beledobjuk, néhány percig tovább pirítjuk, majd a tűzről lehúzva a pirospaprikával meghintjük. Egy kevés (1,5 deci) vizet aláöntünk, megsózzuk, az apróra vágott paradicsomot és paprikát beleszórjuk, a paprikakrémmel tüzesítjük, és lefödve kis lángon párolni kezdjük. A zúza fajtájától függően minimum 1,5 óra alatt puhul meg. Előfordulhat, hogy leve időközben túlságosan besűrűsödik, ilyenkor mindig öntsünk alá egy kevés vizet, nehogy leégjen. Amikor már szinte teljesen puha, a zöldborsót hozzáadjuk, és így, együtt főzzük készre. Galuska esetleg sós burgonya illik hozzá köretnek.

Tanácsok:
jo étvágyat

Elkészítési idő: 2 perc

A receptet beküldte: shold


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldborsós tojás » Zöldborsós pulykamell ragu » Zöldborsós spagetti » Zöldborsós vadkacsaragu
» Zöldborsós csirkemell » Baconos zöldborsós tészta » Zöldborsós tészta » .Zöldborsós gombapörkölt
» Zöldborsós camembert krém » Zöldborsós szűzérmék » Kukoricás-zöldborsós rizs » Zöldborsós-mandulás rizs
» Zöldborsós pulykamell » Zöldborsós csirkemáj » Zőldborsós párizsiszelet » Zöldborsós szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.