| Zöldborsós sertéstokány receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg sertéshús 10 dkg vöröshagyma olaj, só , bors 80 dkg zöldborsó 1 csomó zöldpetrezselyem liszt, 1 dl tej, 2 dl tejszín Elkészítés: A sovány sertéshúst megmossuk, ceruzavastagságú csíkokra vágjuk. Az olajban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a húst, meghintjük egy kevés őrölt borssal és fedővel letakarva pároljuk. Szükség szerint mindig csak egy kevés vizet öntünk alá, hogy a hús rövid leven párolódhasson. Amikor a hús félig puha, hozzáadjuk a kifejtett zöldborsót és az apróra vágott zöldpetrezselymet, és a hús teljes puhulásáig pároljuk. Megszórjuk a liszttel, elkeverjük, 1-2 percig gyakori keveréssel pirítjuk, majd felengedjük a tejjel -tejszínnel és felforraljuk. Köretnek párolt rizst tálalunk mellé. A receptet beküldte: gurzau.maria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |