| Gombás-zöldborsós spagetti receptTésztafélék Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma 20 dkg gomba 15 dkg füstölt nyers tarja olívaolaj 3-4 db paradicsom (darabolva) 20 dkg zöldborsó só, bors, pici kakukkfű 1 csomag spagetti pici vaj reszelt parmezán sajt Elkészítés: A megtisztított gombát apróra felkockázzuk.A tarját csíkokra vágjuk.A hagymát és a fokhagymát felaprózzuk.Kevés olajat felforrósítunk, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a fokhagymát.Hozzáadjuk a tarját és a gombát, 2 percig pirítjuk, aztán hozzáadjuk a zöldborsót és paradicsomot.Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel illatosítjuk és mérsékelt tűzön, félig lefedve készre főzzük. A kifőtt, lecsöpögtetett spagettit mély tálba csúsztatjuk, meglocsoljuk olajjal és öszekeverjük. Mélytányérokra szedjük,tetejére vagy mellé szedjük a zöldborsós ragut, mindegyik adagra pici vajat tördelünk, és azonnal forrón tálaljuk.A reszelt sajtott külön tálkába kínáljuk, de rá is szórhatjuk. Tanácsok: Borsó helyett készíthetjük babbal vagy kukoricával is. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Kicsivuk Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |