| Vörösboros aszaltszilva-leves receptLevesek Hozzávalók: 3 dl vörösbor 10 dkg magozott aszalt szilva 1 dl tejszín 1 dl tejföl 1 csapott evőkanál liszt 1/2 alma 1 leveskocka 1-1 késhegynyi őrölt fahéj, gyömbér, ánizsmag, szegfűszeg, só, cukor Elkészítés: A húsleveskockát és a fűszereket forrald fel 4 dl vízben, közben vágd négybe az aszalt szilvákat. Tedd a szilvát a forrásban lévő levesbe, öntsd bele a liszttel és a tejföllel elkevert tejszínt, és folyamatos keverés mellett kis lángon forrald 5 percig. Végül öntsd hozzá a bort, és vedd le a tűzről. Egy-egy szelet almával és aszalt szilva szemekkel tálald. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |