| Vörösboros puncstorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 kerek piskótalap(lásd: Piskóta ) Töltelék: 15 g zselatin 1/2 citrom 2.5 dl száraz vörösbor 3 e.kan. rum 2 adag forraltboros fűszerkeverék 25-30 dkg bármilyen fanyar lekvár, vagy befőtt pl. ribizli, áfonya, stb. (cukrosoknak: diétás) 6-7 dl tejszín 1 cs. habfixáló 1 t.kan.őrölt fahéj Elkészítés: A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A citrom sárga héját vékonyan levágjuk, levét kinyomjuk. A bort 1 e.kan. rummal , 7 dkg cukorral(diétásan: 3-4 dkg glukononnal vagy fruktózzal), a fűszerkeverékkel, citromlével s héjával együtt felforraljuk. A tűzről levéve ,még 5 percig állni hagyjuk, s leszűrjük. A zselatint a forró borban feloldjuk, s lehűtjük. A piskótát 3 részre szeljük. Az alsó lapot a maradék rummal meglocsoljuk, a kapcsos tortaformába visszatesszük. Megkenjük 20 dkg lekvárral, vagy befőttel beborítjuk, rátesszük a második lapot. 2.5 dl kemény habbá vert tejszínt a dermedő puncszseléhez keverünk,ezt rásímítjuk a második lapra. A harmadik lapot is rátesszük, s 5-6 órán át hűtjük. A megmaradt tejszínt kis cukorral(vagy édesítővel) kemény habbá verjük,habfixálót adunk hozzá. A tortát bevonjuk,habrózsákkal díszítjük, tetszés szerint gyümölcsöt teszünk rá, s szórhatjuk fahéjjal is. 16 szelet lesz belőle. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: KANÁRI Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |