| Vörösboros szőlőleves receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg szemelt szőlő, 2 dl tejszín, 1 dl tejföl, 2 dl vörösbor, 2 dkg liszt, 2-3 szem szegfűszeg, darabka fahéj, só, ízlés szerint cukor. Elkészítés: A szőlőt felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a vörösbort, a fűszereket, és lassú tűzön addig főzzük, míg a szőlő megpuhult. A lisztből a tejszínnel és a tejföllel teljesen sima habarást készítünk, és ráöntjük a levesre. Még néhány percig forraljuk, végül cukorral ízesítjük. Jól lehűtjük. Tanácsok: Leveses csészékben, jéghidegen kínáljuk. Tetejére tejszínhabot halmozunk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |