Tutireceptek.hu fejléc

Vörösboros szederdzsem recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg szeder
50 dkg befőzőcukor
3 dl vörösbor
1 alma

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, kivágjuk a magházát, felkockázzuk és egy kevés vízzel puhára főzzük.
A szedret jó alaposan megmossuk, egy nagy fazékba tesszük a cukorral, az almával és ráöntjük a vörösbort.
Nagyjából egy bő óra alatt lekvár sűrűségűre főzzük.
Forrón sterilizált üvegekbe töltjük, jó szorosan ráhúzzuk a kupakokat, 5 percre fejre állítjuk őket, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.


A receptet beküldte: ronka

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösboros nyúlgerinc » Vörösboros zselé » Vörösboros zúzapörkölt » Gombás-vörösboros gulyás
» Vörösboros málna sorbet » Vörösboros szarvaspörkölt » Vörösboros vadpörkölt » Vörösboros körte
» Meggyleves vörösboros » Vörösboros meggyleves » Dunántúli vörösboros karaj » Vörösboros eperleves
» Szederdzsem » Vörösboros szilva » Vörösboros csülökgulyás » Vörösboros csirkeragu


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.