Tutireceptek.hu fejléc

Vörösboros szederdzsem recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg szeder
50 dkg befőzőcukor
3 dl vörösbor
1 alma

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, kivágjuk a magházát, felkockázzuk és egy kevés vízzel puhára főzzük.
A szedret jó alaposan megmossuk, egy nagy fazékba tesszük a cukorral, az almával és ráöntjük a vörösbort.
Nagyjából egy bő óra alatt lekvár sűrűségűre főzzük.
Forrón sterilizált üvegekbe töltjük, jó szorosan ráhúzzuk a kupakokat, 5 percre fejre állítjuk őket, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.


A receptet beküldte: ronka

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösboros málnakrémleves » Vörösboros pontyfilé » Vörösboros nyúlgerinc » Vörösboros körte
» Vörösboros csülökgulyás » Vörösboros libamell » Vörösboros máj » Vörösboros szőlőleves
» Vörösboros puncs 2 » Vörösboros sült pulyka » Meggyleves vörösboros » Vörösboros meggyleves
» Vörösboros hagymás tojás » Szederdzsem » Vörösboros csülökpörkölt » Vörösboros bodzabogyó íz


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.