| Meggyleves vörösboros receptLevesek Hozzávalók: hozzávalók 4 főre 1 kg magozott meggy 8 dl víz 2 rúd fahéj 1 dl száraz vörösbor 2 dl tejszín 4 ek cukor 2 tk mandula aroma 2 ek szeletelt mandula Elkészítés: Miután túlesünk a meggymagozás megunhatatlan műveletén, egy nagy fazékba 8 dl vizet öntünk a meggyre (kb. pont elfedi), beleszórjuk a cukrot és a fahéjat, hozzáadjuk a vörösbort, és forrástól számítva, 10 percig főzzük alacsony lángon. Ezután kimerünk két nagy merőkanálnyi meggyet belőle (pont annyit, hogy normális sűrűségű legyen a leves, különben nagyon "tömött" a meggytől), és azt botmixerrel pürésítetjük, hozzákeverjük a tejszínt, és visszaöntötjük a leveshez. Hozzáadjuk a mandula aromát is, és utána még egyet forralunk rajta. A hűtés már több időt vesz igénybe, mint maga a leves. (Én először a mosogatótálba szoktam állítani a fazekat hideg vízbe, így hamarabb lehűl annyira, hogy be lehessen tenni a hűtőbe, mint ha csak kint hagynánk a tűzhelyen. Kb. 3 órát lehet számolni a hűtéssel, ha tényleg hidegen szeretnénk enni. :) Tálalás előtt a szeletelt mandulát egy száraz serpenyőben megpirítjuk, és rászórjuk a levesre. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |