Tutireceptek.hu fejléc

Vörösboros szilva recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
- 1,5 kg szilva,
- 4 dl vörösbor,
- 2 dl gyümölcsecet,
- 75 dkg cukor,
- 1 fahéj,
- 80 ml rum

Elkészítés:
A szilvát kimagozzuk. A bort az ecettel, cukorral és a fahéjjal állandó keverés mellett felforraljuk. Beletesszük a szilvát, és még egyszer felforraljuk. A tűzről levéve beleöntjük a rumot, és jól elkeverjük.
A szilvával megtöltünk két befőttesüveget, és jól lezárjuk.
Sötét, hűvös helyen 1-2 napig állni hagyjuk.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilvaszószos marhaoldalas » Hideg szilvapuding » Szilvapuding » Szilva+alma íz
» Aszalt szilvaleves » Krémes-szilvás kocka » Banános szilvafagyi » Szilvás kavart
» Szilvakrémleves habbal » Szilvalekváros gőzgombóc » Szilvás tekert hús » Szilvalekvár sütőben sütve
» Szilvás desszert » Aszalt szilvás falatok » Szilvás clafoutis » Könnyed szilvás pite


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.