| Vörösboros vadpörkölt receptHúsételek Hozzávalók: 1-1 1/2kg vadhús.lehet vaddisznó,szarvas 3-4szem szegfűbors 3-4szem szegfűszeg 1/2mokkáskanál őrölt kömény 1/2mokkáskanál szerecsendió 3óriás fej vöröshagyma 3-4gerezd fokhagyma 1evőkanál pirosarany 1/2doboz paradicsompüré pirospaprika só bors Száraz vörösbor Elkészítés: A húst lehártyázod,és felkockázod ízlés szerint. A vöröshagymát apróra vágod,és olajon megpirítod. közben a szegfűszeget-szegfűborsot,szemesborsot összetöröd mozsárban.ha megpirult a hagyma,rádobod a pirospaprika kivételével az összes fűszert,és egy kicsit piritod.kb.fél percig. Utána belerakod a vadhúst,és megvárod,míg levet enged.nem teszel hozzá vizet!!!! Ha levet engedetthozzáadod a pirospaprikát,pirosaranyat,fokhagymát,sót,és a paradicsom pürét.lassú tüzön főzd fedő alatt,hogy párolódjon a vad.kb.1/2óra múlva öntsd rá a vörösbort,amenyi jól esik,ne sajnáld,inkább több legyen rajta,elpárolog az alkohol. óvatosan kevergesd,míg nincs kész. Tanácsok: Főtt burgonyával,nokedlivel tálald!! Időigényes,de megéri Elkészítési idő: 180 perc A receptet beküldte: hihi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |