| Vörösboros nyúlgerinc receptHúsételek Hozzávalók: 1 db nyúlgerinc, 5 dkg füstölt szalonna, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg petrezselyemgyökér, 5 dkg zellergumó, 1 kis fej vöröshagyma, 1 dkg cukor, 2 dl vörösbor, 1 db babérlevél, 2 dl olaj, só, szemes bors, kakukkfű. Elkészítés: A szalonnát vékony csíkokra vágjuk. A hártyáitól megtisztított nyúlgerincet száraz pácban érleljük. A zöldségféléket, a vöröshagymát megtisztítjuk és karikákra vágjuk. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a nyúlgerinc minden oldalát hirtelen megkapatjuk. Kivesszük, és egy tepsibe rakjuk. Közben az olajon megpirítjuk a cukrot, hozzáadjuk a zöldségeket, a vöröshagymát és tovább pirítjuk. Felengedjük a borral és belerakjuk a babérlevelet, a paradicsompürét, a kakukkfüvet és sóval, borssal ízesítjük. Lassan felforraljuk, 5-10 perc után ráöntjük a tepsiben lévő nyúlgerincre. Alufóliával lefedjük, és forró sütőben készre pároljuk. Ha a hús megpuhult, kiszedjük, pihentetjük, majd csontjáról lefejtjük. Felszeleteljük és tálra rakjuk. Közben a zöldségeket a párolólével együtt összeturmixoljuk, ha nagyon sűrű, akkor kevés borral hígítjuk, és felforraljuk. Tanácsok: A mártással bőven leöntjük a nyúlszeleteket, és köretként szalvétagombócot adunk hozzá. A megmaradt mártást külön csészében tálaljuk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |