| Vörösboros máj receptEgytálételek Hozzávalók: (2 személyre) 30 dkg máj (lehet csirke, sertés) 1 nagy fej vöröshagyma 3 evőkanál étolaj 2 tojás 0,5 dl vörösbor 1 evőkanál paradicsompüré paprikakrém majoranna rozmaring bors, ételízesítő só petrezselyemzöld Elkészítés: A vöröshagymát a forró olajra teszem, picit megsózom és fedő alatt üvegesre párolom. Amikor kész, hozzáadom a kis kockákra vágott májat, picit megfuttatom, éppen hogy kifehéredjen, megszórom pirospaprikával, ráöntöm bort, beleteszem a többi fűszereket és készre párolom. Amikor elkészült ráöntöm a felvert tojást és dermedéséig a tűzön tartom. Ha szükséges, még picit megsózom. Tetejét apróra vágott petrezselyemzölddel megszórom. Tanácsok: Sós vízben főtt burgonyával, salátával, vagy savanyúsággal tálalom. A receptet beküldte: valentinia Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |