| Vörösboros csirke receptHúsételek Hozzávalók: (4 szemelyre) 4 gerezd fokhagyma 400 ml vorosbor 1 evokanal edes-nemes pirospaprika csipetnyi cilipor 400 g csirkemell 1 csomo friss zoldhagyma 1 szal porehagyma 2 evokanal olaj 150 g kukorica (mirelit) 4 evokanal ketchup so, orolt fekete bors Elkészítés: A megtisztitott fokhagymat preseljuk at. Ontsuk egy talba a bor felet, adjuk hoza a fokhagymat, a pirospaprikat, a csiliport es egy keves sot, majd keverjuk ossze. A csirkemellet oblitsuk le, szarogassuk meg, majd vagjuk fel kisebb darabokra. Tegyuk a hust az elokeszitett paclebe, fedjuk le, es egy ejszakan keresztul pihentesuk a hutoben. egy serpenyoben hevitsuk fel az olajat, es kisse piritsuk meg benne a feldarabolt zoldhagymat. Adjuk hozza a pacolt hust is, es alaposan sussuk at. Tegyuk melle a felszeletelt porehagymat, a kukoricat es a ketchupot is, vegul ontsuk a husos keverekhez a maradek bort, valamint a paclevet is. Fedo alatt fozuk kb. 20 percig, majd izesitsuk soval es borssal. Tanácsok: Peksutemenyel talalja! Ha a gyerekek is esznek majd belole, a csipos fuszereket elhagyhatja. Koretkent rizibizi illik melle. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: knakx Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |