Tutireceptek.hu fejléc

Szarvastokány erdei gombákkal recept

Kategória:


Hozzávalók:
50 dkg szarvascomb,
3-4 evőkanál olaj,
1 fej vöröshagyma,
2 evőkanál paradicsompüré,
2 dl fehérbor, 1
0-10 dkg vargánya és rókagomba,
1 babérlevél,
1 csokor petrezselyem,
4 dkg liszt,
2 dl tejföl,
kakukkfű,
őrölt bors,
só.

Elkészítés:
A húst ceruzavastagságú csíkokra vágjuk és megmossuk. Olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, ezzel tovább pirítjuk, majd belerakjuk a húst. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. Fedő alatt pároljuk, szűkség szerint kevés borral meglocsoljuk. Amikor a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a megtisztított és jól megmosott vargányát és a rókagombát. Babérlevéllel és vágott petrezselyemmel ízesítjük. Amikor a hús megpuhult, liszttel elkevert tejföllel sűrítjük.


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapros erdei gomba » Erdei gyümölcsös smoothie » Erdei szelet » Fekete-erdei meggytorta
» Gofri erdei gyümölccsel » Erdei gyümölcsös kehely » Erdéicsírke » Feketeerdei kávé
» Erdei gyümölcsleves » Erdei gyümölcs szósz » Feketeerdei meggyes kuglóf » Feketeerdei adventi kalács
» Vegyes erdei gombasaláta » Erdei gyümölcsös muffin » Erdeigyümölcs-turmix » Erdei szeletek


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.