| Fenyőmagos bélszín nyárson receptHozzávalók: 1kg bélszín, kb. egy liter alma- vagy vörösborecet, só, fenyőmag, köretnek apró újburgonya Elkészítés: A megtisztított bélszínpecsenyét megsózzuk, és a porrá tört fenyő maggal alaposan bedörzsöljük. Ezután egy fazékba tesszük és annyi ecetet öntünk rá, hogy pont ellepje, majd 24 órán át állni hagyjuk az ecetben. Az így előkészített bélszínpecsenyét másnap nyársa húzzuk és állandó forgatás mellett bő parázson megsütjük, majd egy órát mérsékelt meleg helyen pihentetve, felszeletelve tálaljuk. Köretként nyárson sütött újkrumplit kínáljunk,hozzá, amit legegyszerűbben úgy készíthetünk el, hogy a hámozott krumplikat sorban hurkapálcára tűzzük, majd a grillrácsra helyezve, meg-megforgatva pirosra sütjük. Ezután enyhén megsózzuk és konyharuhával alaposan körbetekerve pároljuk még 15-20 percig. Tanácsok: Friss salátával, könnyű vörösborral kínáljuk. A receptet beküldte: almeno Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |