| Tejszínes-gombás szarvasragu. receptHozzávalók: másfél kg felsál, Négy dl tejszín, két dl tej, egy fej vöröshagyma, 10dkg vargánya,egy-két fej barnacsiperke egy csapott evőkanál fehérbors, fél ek. lestyán, és csombor, só Elkészítés: A felkockázott hagymát kevés olívaolajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a lehártyázott, felcsíkozott felsálat, amit egy kicsit megpirítunk,hogy levet engedjen, majd kevés sót adunk hozzá és fedő alatt félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a többi fűszert, kevés vizet és néha megkevergetve tovább főzzük. Mikor már majdnem kész-a hús már alig rágós-, hozzáadjuk a felcsíkozott gombát, a tejszín és a két dl tejet, ízlés szerint sózzuk, majd készre főzzük. Tarhonyával és száraz fehérborral(rajnai rizling, olaszrizling, rizlingszilváni) kínáljuk. Jó étvágyat hozzá! A receptet beküldte: almeno Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |