| Szarvasragu leves Manul módra receptHozzávalók: 1-1,5 kg szarvas husi 2-3 fej hagyma 2 db paprika 1 db paradicsom 2 szál sárgarépa 1 szál fehérrépa 30-40 dkg gomba(vegyesen a legjobb) 2-3 gerezd fokhagyma 4-5 szem babérlevél 5 szem borókabogyó 1 csipet tárkony 1 kis pohár tejfől 1-2 előkanál mustár ízlés szerint 1-2evőkanál cukor ízlés szerint 3 teáskanál pirospaprika só,bors,öröltkömény,leveskocka ízlés szerint Elkészítés: A szarvashúst felkockázom és a hagymával paprikával,paradicsommal fűszerekkel(kivéve a tárkonyt)jó pörköltalapot készítek. Amikor a pörköltben a hús majdnem puha,belerakom a karikára vágott zöldséget és a feldarabolt gombát felöntöm annyi vízzel,hogy bőven ellepje a nyersanyagokat,de ne legyen túl híg.Ezek után puhára főzöm az összes alkotórészt. Amikor a levesemben minden megfőtt a beleteszem a mustárral elkevert tejfölt és és a cukrot a tetejét meghintem tárkonnyal.Felforralom,megkóstolom és ha szükséges még ízesítem. Jó étvágyat hozzá! Tanácsok: A leves akkor jó,ha gulyás sűrűségű,kellően fűszeres,kicsit savanykásan édeskésen pikáns,nem érződik ki konkrétan egyik fűszer sem inkább harmónikusan telt ízü.A szine barnás. Aki szereti a citromot néhány csöppet nyugodtan tehet bele mert határozottan feldobja! Nagyon különlegessé teszi levesünket,ha több fajata gombával készítjük,csiperke,laska,róka vagy erdei gombakeveréket is használhatunk. A receptet beküldte: manul Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |