| Bakonyi fácánmell sajtosan receptHozzávalók: 4 szép fácánmell filé 10dkg füstölt zsírszalonna 2 nagyobb vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 3dl húsleves 30dkg gomba(ha lehet,akkor valamilyen erdei gomba legyen) 20dkg sajt só, pirospaprika, fehér bors, lestyán, majoranna Elkészítés: Az olajos pácban érlelt fácánmelleket lapjára fordítva félbevágjuk, így 8 szép lapos szeletünk lesz. Paprikás lisztben megforgatjuk, forró olajon 10-15 percig elősütjük, majd félretesszük. Ugyanebben az olajban üvegesre pirítjuk a felkockázott szalonnát, majd a felcsíkozott hagymát hozzátéve azt is megdinszteljük egy kicsit. Mikor ez megvan, akkor a melleket egy tűzálló tálba helyezzük, megszórjuk ízlés szerint fűszerekkel, utána ráöntjük a szalonnás hagymát, és rápakoljuk a felszelelt gombát is. Aláöntjük a húslevest, lefedjük,majd forró sütőben puhára pároljuk a húst. Mikor a hús megpuhult, eloszlatjuk a tetején a kevés sóval és borssal elkevert tejfölt, rászórjuk a sajtot és visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt meg nem pirul a tetején. Tanácsok: Rizzsel vagy nokedlival tálaljuk és száraz fehérbort kínálunk mellé. A receptet beküldte: almeno Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |