| Szalonkocsonya receptEgytálételek Hozzávalók: 1 db nagyobb hátsó sertéscsülök 2 db sertésköröm 1 nagy darab sertésbőrke 30 dkg füstölt hús 1 db sárgarépa 1 db fehérrépa 2 fej vöröshagyma 1-2 fej fokhagyma kb 30 szem fekete szemesbors 1-2 kemény tojás só Elkészítés: A sertéshúst, bőrkét alaposan megtisztítjuk, megmossuk, és annyi hideg vízben, hogy a húst bőven ellepje, feltesszük főni. Ha a felforrt, a habját leszedjük, beletesszük a vöröshagymát, külső héját ne szedjük le, mert szép színt ad a lének, a fokhagymát, a megtisztított zöldséget, a szemes borsot és a sót. Lassan gyöngyözve kb. 5-6 órán keresztül főzzük (Ha a répa megpuhult, vegyük ki a léből, nehogy szétfőjön.) Ha a hús teljesen megpuhult, a kocsonyát leszűrjük, és a levet hideg helyre tesszük, hogy a zsír a tetejére dermedjen. A húst kicsontozzuk, darabokra vágjuk. Ha megdermedt, a kocsonya tetejéről a zsírt lekanalazzuk, a levet visszamelegítjük. A formába 1-2 cm levet öntök és hütőbe rakom dermedni.Most szeletelem rá a főtt tojás karikákat és a répákat,kevés lét öntök rá és megdermesztem megint.Utána rakom rá a darabolt húst.Ezután felöntöm teljesen a formát. Kamrában hagyom megdermedni.Tálalás elött a formából kiboritom és felszeletelem. Én tartásmártással szoktam tálalani. Tanácsok: ezt a receptet még a Kereszanyámtól kaptam,nagyon régen.Azóta igy csinálom mindig a "kocsit"! A receptet beküldte: ibolya58 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |