Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyakása recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
kb:fél-1kg burgonya személyek számától függően
1-2 evőkanál liszt
olaj

A kása tetejére:
1db nagy fej hagyma
kevés olaj a hagyma alá
füstölt kolbász izlés szerint

Elkészítés:
A kockára darabolt burgonyát megfőzzük sós bő vízben.Közben a hagymát apróra daraboljuk és olajon kis vizen puhára,üvegesre pároljuk,majd a párolt hagymára tesszük a felkarikázott kolbászt és össze sütjük(vigyázz,hogy ne szárítsd ki túlságosan a kolbászt).Ha a burgonyánk megfött öntsük le a levét egy edénybe(még szükségünk lesz rá)törjük át.készitsünk világos rántást az olajból és lisztből,majd öntsük rá a főző levet,végül tegyük bele az áttört burgonyát és keverjük simára forraljuk össze(tejbegriz sürűségű legyen)ha kell tegyél hozzá még vizet és sót.Ha össze fort öntsd rá a kolbászos hagymát.Jó étvágyat!

Tanácsok:
Lehet hogy sokan ráismernek erre a receptre,de biztos van aki még nem kóstolta.A régi szegény emberek eledele volt,mert olcsó,gyorsan elkészíthető és még finom is laktató is.Én a nagymamámtól tanultam!Biztos vagyok benne,hogy sikere lesz.
Minél több hagymával készíted annál finomabb.A kolbászt helyettesítheted sonkával vagy bármilyen felvágottal húsfélével(a kolbász a legjobb mert füszeres).

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: k.tünde78


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Baconbe tekert burgonya » Kelkáposztás sajtos galuska » Tésztás csirke » Cukkinis serpenyős
» Krumplís omlett » Epersaláta » Libamell párolt szilvával » Pásztorpite
» Krumplifelfújt brokkolival » Sertéskorona » Gombás, tükörtojásos tarja » Vadas húsgombóc
» Krumplis Berét » Nagy sajttál » Muszaka » Nokedlis hús gazdagon


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.