| Kelkáposztás rakott krumpli receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg héjában sült burgonya, 6 főtt tojás + 1 tojás, 1 kg kelkáposzta, vaj vagy szalonna, 3 dl tejföl, só, bors. Elkészítés: A kelkáposztát egészben, gyengén sós vízben megfõzöm. Vajjal kikenek egy tûzálló tálat, beleterítek egy sor karikára vágott krumplit. A sor krumplira, cikkekre vágott kelkáposzta jön, majd kemény, fõtt tojás felszeletelve. Minden sort meglocsolok tejföllel és olvasztott vajjal, és szükség szerint sózom, borsozom. A tetejére tojássárgájával elhabart tejfölt öntök és jól átsütöm a sütõben. Készíthetem vaj helyett kiolvasztott füstölt szalonnával is. Ilyenkor kisült szalonnaszeleteket is teszek a rétegek közé, és a tetejét is kirakom szalonnaszeletekkel. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |