Tutireceptek.hu fejléc

Tojásos-medvehagymás galuska recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
0 dkg liszt
3 db tojás

1,5 dl víz
1 púpozott ek medvehagyma apróra vágva
12 dkg kockázott baconszalonna
kevés olaj

Elkészítés:
A tojásokat felverjük, hozzáadjuk vizet, a lisztet, a sót és az apróra vágott medvehagymát, majd összekeverjük. Néhány percig pihentetjük, majd sós, lobogó vízbe szaggatjuk, és 4-5 percig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.
A megfőtt galuskákat szűrőkanállal egy tálba szedjük, és egy kevés olajjal meglocsoljuk, így nem ragadnak össze.
A megmaradt tojásokat is felverjük. A nokedlit egy serpenyőben, forró olajon átpirítjuk, majd ráöntjük a felvert tojást, és addig sütjük, amíg a tojás meg nem köt.
Ezután a készen kapott apró kockára vágott baconszalonnát is lepirítjuk egy serpenyőben, majd hozzákeverjük a nokedlihez. Friss salátát vagy savanyúságot kínálunk mellé.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fincsi aranygaluska 1 » Rakott galuska » Aranygaluska tejsodóval » Sajtos, gombás galuska
» Hagymás túrós galuska » Rest asszony galuskája » Somlói galuska(egyszerűen) » Pirított puliszka-galuskák
» Túrós galuska » Galuska darált csülökkel. » Somogyi galuska » Somlói galuska (U2)
» Krumpligaluska » Aranygaluska Anikó módra » Gombaleves májgaluskával » Hamis aranygaluska


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.