| Tojásos-medvehagymás galuska receptEgytálételek Hozzávalók: 0 dkg liszt 3 db tojás só 1,5 dl víz 1 púpozott ek medvehagyma apróra vágva 12 dkg kockázott baconszalonna kevés olaj Elkészítés: A tojásokat felverjük, hozzáadjuk vizet, a lisztet, a sót és az apróra vágott medvehagymát, majd összekeverjük. Néhány percig pihentetjük, majd sós, lobogó vízbe szaggatjuk, és 4-5 percig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz tetejére. A megfőtt galuskákat szűrőkanállal egy tálba szedjük, és egy kevés olajjal meglocsoljuk, így nem ragadnak össze. A megmaradt tojásokat is felverjük. A nokedlit egy serpenyőben, forró olajon átpirítjuk, majd ráöntjük a felvert tojást, és addig sütjük, amíg a tojás meg nem köt. Ezután a készen kapott apró kockára vágott baconszalonnát is lepirítjuk egy serpenyőben, majd hozzákeverjük a nokedlihez. Friss salátát vagy savanyúságot kínálunk mellé. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |