| Pásztorgulyás receptEgytálételek Hozzávalók: 0,5 kg marhahús, 30 dkg marhabelsőség (szív, máj), 1 evőkanál zsír, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, pirospaprika, köménymag, majoránna, 2 paradicsom, 1 kg burgonya, egytojásos csipetke Elkészítés: A húst és a belsőséget többször megmossuk, majd pörköltszerűen összedaraboljuk. A zsírt a bográcsban vagy egy lábasban megolvasztjuk, és megpirítjuk rajta a felkockázott hagymát, rátesszük a finomra vágott fokhagymát. Megszórjuk pirospaprikával, és rátesszük a húst meg a belsőségeket. Sóval, köménymaggal, finomra vágott majoránnával ízesítjük, és közepes tűzön zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, és midig egy kevés vizet öntve alá, félpuhára pároljuk. Amikor már majdnem puha, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, rátesszük a hasábba vágott burgonyát, és együtt puhára főzzük. Tálaláskor külön kifőzött csipetkét tehetünk a tetejére. Tanácsok: Zsír helyett olajjal is készíthetjük, de amikor megszórjuk pirospaprikával, húzzuk le a tűzről az edényt, amíg összekeverjük. Így az étel nem ég meg. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |