| Paprikás krumpli nokedlivel receptEgytálételek Hozzávalók: 10 dkg kolozsvári szalonna – vékonyra szeletelve 1 kg tisztított, hasábokra vágott burgonya 2 vöröshagyma – finomra vágva 1 gerezd fokhagyma – zúzva 1 tv paprika – lehet egy kicsit csipős is 1 paradicsom 2 teáskanál pirospaprika késhegynyi őrölt kömény só bors 35-40 dkg jófajta füstölt kolbász - karikázva A nokedlihoz: 2 tojás kb. 5-6 evőkanál liszt pici só Elkészítés: Serpenyőben a szalonnát kisütöm, majd benne megdinsztelem a vöröshagymát, és a fokhagymát. Kicsit lehúzom a tűzről, megszórom a pirospaprikával, beleadom a feldarabolt zöldpaprikát és paradicsomot, párolom, zsírjára pirítom (lecsó alapot készítek), majd beleforgatom a burgonyát, és felengedem annyi vízzel, hogy jól ellepje (legalább 1 ujjnyira). Sózom, ízesítem köménnyel, borssal. Amíg a krumpli felforr, a kolbászt teflon edényben kicsit átpirítom, majd hozzáadom, együtt készre főzöm. Miután a krumpli megpuhult - közepes forrásnál -, a nokedlit szaggató segítségével beleszaggatom, óvatosan meg-megkevergetve közben, hogy ne ragadjanak össze. (A serpenyő szélei felé tologatom a krumplit, így a középtájon keletkező bő lébe könnyebb a szaggatás.) Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: virlane Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |