Tutireceptek.hu fejléc

Paprikás krumpli nokedlivel recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
10 dkg kolozsvári szalonna – vékonyra szeletelve
1 kg tisztított, hasábokra vágott burgonya
2 vöröshagyma – finomra vágva
1 gerezd fokhagyma – zúzva
1 tv paprika – lehet egy kicsit csipős is
1 paradicsom
2 teáskanál pirospaprika
késhegynyi őrölt kömény

bors
35-40 dkg jófajta füstölt kolbász - karikázva
A nokedlihoz:
2 tojás
kb. 5-6 evőkanál liszt
pici só

Elkészítés:
Serpenyőben a szalonnát kisütöm, majd benne megdinsztelem a vöröshagymát, és a fokhagymát. Kicsit lehúzom a tűzről, megszórom a pirospaprikával, beleadom a feldarabolt zöldpaprikát és paradicsomot, párolom, zsírjára pirítom (lecsó alapot készítek), majd beleforgatom a burgonyát, és felengedem annyi vízzel, hogy jól ellepje (legalább 1 ujjnyira). Sózom, ízesítem köménnyel, borssal.

Amíg a krumpli felforr, a kolbászt teflon edényben kicsit átpirítom, majd hozzáadom, együtt készre főzöm.

Miután a krumpli megpuhult - közepes forrásnál -, a nokedlit szaggató segítségével beleszaggatom, óvatosan meg-megkevergetve közben, hogy ne ragadjanak össze. (A serpenyő szélei felé tologatom a krumplit, így a középtájon keletkező bő lébe könnyebb a szaggatás.)

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: virlane


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csőben sült újkrumpli » Tárkonyos krumpli leves 2 » Serpenyős krumpli » Szalonnás, tojásos krumpli
» Sajtos sültkrumpli » Kedvenc rakott krumplim » Rakott krumpli másképpen » Krumplifelfújt brokkolival
» Rakott krumpli máshogy » Tepsis krumpli hagymával » Hurkás rakott krumpli » Póréhagymás krumplileves
» Krumpli "torta" » Virslis krumplisaláta » Zöldborsós sertéspaprikás » Mexikói krumplisaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.