| Sonkás vagy gombás batyu receptEgytálételek Hozzávalók: 20 dkg liszt, 12 dkg margarin, 3 dkg élesztő, kb. 0,5 - 1 dl tej, 1 mokkáskanálnyi cukor, 1 tojás, 10 dkg gomba vagy 10 dkg gépsonka, kevés petrezselyem. Elkészítés: A margarint elmorzsoljuk a liszttel, és eldolgozzuk a cukrozott tejben megfuttatott élesztővel. A késhát vékonyságúra kinyújtott tésztából kerek darabokat szaggatunk, közepükre halmozzuk a tölteléket, csipkés szélűre mintázva visszahajtogatjuk a tésztát, kb. fél órát hagyjuk kelni, majd tojással megkenjük, és előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Töltelék: 10 dkg darált gépsonka (lehet maradék sült hús is), kevés bors, 3 kanál tejföl. (Vagy kevés vajon megpárolt, apróra vágott gomba, csipet só, kevés bors, három kanál tejföl és apróra vágott petrezselyem.) Tanácsok: Figyelem: Ha gombát használunk, a tésztát aznap fogyasszuk el! A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |