| Marokkói csirke receptEgytálételek Hozzávalók: 4 db csirkecomb 15 dkg zöld olívabogyó 2 evőkanál paprikakrém 1 dl olívaolaj 1 fej vöröshagyma 2 db citrom 1 dl száraz fehérbor 15 dkg kuszkusz sáfrány só őrölt kömény örölt bors Elkészítés: A csirkecombokat besózzuk és olívaolajon elősütjük.Amikor a hús megpirult,hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát,majd pár perc után belekeverjük a paprikakrémet. Felöntjük fehérborral,borsozzuk és megvárjuk,hogy a levét elföjje.Ekkor egy csipet sáfránnyal fűszerezzük.Belereszeljük a citromok héját(*)meghintjük az őrölt köménnyel,és beleöntjük a kicsavart citromok levét.Pici vizzel felöntjük és puhára főzzük. A kuszkuszt előírás szerint elkészítjük.(fórró sós vízzel felöntjük,és jól lezárjuk,betakarjuk konyharuhával.5 perc mulva kész!!!) Tanácsok: (*)Nagyon pikáns ízesítője a sóban érlelt citromhéj. Ezt úgy készítjük,hogy 2 napig hideg vízben áztatjuk a megmosott egész citromot,majd ketté vágjuk és jól zárható üvegbe nyomjuk egymás fölé a felezett citromokat.Soronként bőven sózzuk,majd a végén a tetejére olívaolajat öntünk. Lezárjuk az üveget és min.1 hónapig sötét helyen érleljük.Néha meg lehet rázogatni.Hűtőben nagyon sokáig eláll. Ezt amikor használni akarjuk ízesítőül, a citrom belsejét kiszedjük,eldobjuk.A citromhéját felkockázzuk és reszelt citromhéj helyett ezzel ízesítjük az ételt.Nem bánjuk meg a macerás előkészítést,mert isteni az íze!!!!!!! Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: tjudy25 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |