Tutireceptek.hu fejléc

Juhtúrós puliszka recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
20 dkg kukoricadara
1 evőkanálnyi vaj
20 dkg juhtúró

2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
Öntsünk egy lábasba egy liternyi vizet, adjuk hozzá a vajat, ízesítsük egy teáskanálnyi sóval, majd forraljuk fel. Lassan, állandóan kevergetve csorgassuk bele a kukoricadarát és kis lángon főzzük legalább 15-20 percig. Ha elkészült, keverjük hozzá a juhtúrót, majd öntsük az egészet egy vajjal kikent kisebb méretű tepsibe vagy tálkába. Fontos, hogy a puliszka vastagsága egy centis legyen. Várjuk meg, míg kihűl, majd széles szájú pohárral vagy pogácsaszaggatóval szúrjuk ki.
Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel két evőkanálnyi olívaolajat, tegyük bele a kiszúrt puliszka korongokat, majd közepes tűznél mindkét oldalát süssük pirosra.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Juhtúrós töltött burgonya » Kapros, juhtúrós galuska » Turos puliszka » Juhtúrós halfilé rántva
» Rakott juhtúrós laska » Sajtos puliszka » Juhtúrós lepény » Ízes juhtúrós pogácsa
» Juhtúrós pogácsa » Juhtúrós galuska » Juhtúrós padlizsántekercs » Csirkepaprikás puliszkával
» Juhtúrós gomba » Juhtúrós rakott brokkoli » Juhtúrós sonkatekercs » Juhtúrós töltött krumpli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.