| Juhtúrós puliszka receptEgytálételek Hozzávalók: 20 dkg kukoricadara 1 evőkanálnyi vaj 20 dkg juhtúró só 2 evőkanál olívaolaj Elkészítés: Öntsünk egy lábasba egy liternyi vizet, adjuk hozzá a vajat, ízesítsük egy teáskanálnyi sóval, majd forraljuk fel. Lassan, állandóan kevergetve csorgassuk bele a kukoricadarát és kis lángon főzzük legalább 15-20 percig. Ha elkészült, keverjük hozzá a juhtúrót, majd öntsük az egészet egy vajjal kikent kisebb méretű tepsibe vagy tálkába. Fontos, hogy a puliszka vastagsága egy centis legyen. Várjuk meg, míg kihűl, majd széles szájú pohárral vagy pogácsaszaggatóval szúrjuk ki. Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel két evőkanálnyi olívaolajat, tegyük bele a kiszúrt puliszka korongokat, majd közepes tűznél mindkét oldalát süssük pirosra. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |