Tutireceptek.hu fejléc

Csicseriborsós krumpliragu recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1, 5 kg krumpli
50 dkg csicseriborsó
1 fej vöröshagyma
8 gerezd fokhagyma
40 dkg paradicsom/konzervparadicsom
2 szál rozmaring összetépkedve
1, 5 l víz
csilipaprika, himalaya só, őrölt feketebors, vega natura ételízesítő
olívaolaj
késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés:
A csicseriborsót előző este válogassuk ki, mossuk meg és áztassuk be. Másnap öntsük le az áztatóvizet, és friss vízben, só nélkül, egy pici szódabikarbónával tegyük oda főni. Mikor már kezd puhulni, sózzuk meg és főzzük tovább. Teljes megpuhulása előtt 15 perccel kapcsoljuk le alatta a lángot.Ha friss paradicsomot használunk, forrázzuk le, és húzzuk le a héját. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk apróra, a krumplit pucoljuk meg és vágjuk kockára. Pici olívaolajon pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát, tegyük bele a krumplit, és pirítsuk együtt. Adjuk hozzá a paradicsomkonzervet vagy a friss paradicsomot, a rozmaringot, öntsük rá a vizet, és a fűszereket. Tegyük bele a majdnem kész csicseriborsót, és addig főzzük, amíg a krumpli és a csicseri teljesen meg nem puhul.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Currys krumpliragu » Csicseriborsós finomság » Csicseriborsós saksuka » Padlizsánragu kuszkusszal
» Rakottkel hagymás babbal » Velencei lasagne » Rakott-sajtos tészta » Karfiolmuszaka
» Párizsi Atkinshez » Moldvai újburgonya » Vörösboros csülökpörkölt » Gulyka
» Königsbergi húsgombóc » Rakott tyúkmell » Gombás rakott csikemell » Zöldségfelfújt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.