| Csicseriborsós krumpliragu receptEgytálételek Hozzávalók: 1, 5 kg krumpli 50 dkg csicseriborsó 1 fej vöröshagyma 8 gerezd fokhagyma 40 dkg paradicsom/konzervparadicsom 2 szál rozmaring összetépkedve 1, 5 l víz csilipaprika, himalaya só, őrölt feketebors, vega natura ételízesítő olívaolaj késhegynyi szódabikarbóna Elkészítés: A csicseriborsót előző este válogassuk ki, mossuk meg és áztassuk be. Másnap öntsük le az áztatóvizet, és friss vízben, só nélkül, egy pici szódabikarbónával tegyük oda főni. Mikor már kezd puhulni, sózzuk meg és főzzük tovább. Teljes megpuhulása előtt 15 perccel kapcsoljuk le alatta a lángot.Ha friss paradicsomot használunk, forrázzuk le, és húzzuk le a héját. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk apróra, a krumplit pucoljuk meg és vágjuk kockára. Pici olívaolajon pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát, tegyük bele a krumplit, és pirítsuk együtt. Adjuk hozzá a paradicsomkonzervet vagy a friss paradicsomot, a rozmaringot, öntsük rá a vizet, és a fűszereket. Tegyük bele a majdnem kész csicseriborsót, és addig főzzük, amíg a krumpli és a csicseri teljesen meg nem puhul. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |