| Lecsós-burgonyás sertésborda receptEgytálételek Hozzávalók: 8 szelet sertésborda 60 dkg burgonya 50 dkg zöldpaprika 25 dkg paradicsom 1 közepes fej hagyma 5 dkg füstölt szalonna 1 gerezd fokhagyma só, bors, kevés liszt, olaj a sütéshez 1 mk. enyhén csípős pirospaprika Elkészítés: A húst kiverjük, besózzuk, fél óra múltán szárazra töröljük, lisztbe forgatjuk és kevés felhevített olajon, mindkét oldalán hirtelen elősütjük, itatóspapírra szedjük, félretesszük. A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, még melegen meghámozzuk, ha kihűlt, felkarikázzuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk, megfonnyasztjuk benne a vékonyan felkarikázott hagymát. Megszórjuk pirospaprikával, rádobjuk a hámozott, gerezdekre vágott paradicsomot, néhány percig fedő nélkül rotyogtatjuk, majd hozzáadjuk a kicsumázott, karikára vágott zöldpaprikát, a zúzott fokhagymát. Izlés szerint sózzuk, borsozzuk, fedő alatt, mérsékelt tűzön félpuhára pároljuk. Olajjal kikenünk egy tűzálló tálat, az aljára terítjük a burgonyát, kissé megsózzuk, a tetejére rendezzük az elősütött hússzeleteket, annak a tetején pedig elsimítjuk a lecsót. Előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön csak addig sütjük, amíg az egész jól árforrósodik. Azonnal tálaljuk. Tanácsok: Finom, magyaros étel, a "java" a burgonya, amely magába szívja az ízeket! Télen lecsóval készíthetjük. Kitűnő vendégváró étel, előre elkészíthető. A receptet beküldte: bnedora Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |