| Padlizsános kacsafalatok szójával receptZöldséges ételek Hozzávalók: 40 dkg felkockázott kacsafilé 2-3 db friss, kemény padlizsán 1 késhegynyi őrölt bors 1 csapott kávéskanál fűszerkeverék 1 fej vöröshagyma 4 db fokhagyma-gerezd 1 evőkanál szójamártás 1 csapott mokkáskanál kristálycukor 1 késhegynyi "erős Pista" 3 evőkanál olaj (ha van: olíva) 8-10 szem olívabogyó csipet só Elkészítés: A hagymát kis kockára vágjuk, olajon csipet sóval megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, és fűszerkeverékkel (vegetával) megszórva jól átsütjük. Annyi vízzel engedjük fel, amennyi ellepi. A hús puhulásáig főzzük, hozzáadjuk a megtisztított és kis kockákra vágott padlizsánt, s mikor szaftját majdnem elfőtte, ízesítjük szójával, erős paprikával, őrölt borssal, - beleadjuk a darabokra vagdalt olívabogyót, préselt fokhagymát, pici cukrot és összeforraljuk, összeérleljük az ízeket. Amennyiben szükséges, még önthetünk rá kevés szójamártást, persze óvatosan, nehogy túlsózzuk. Párolt rizzsel tálaljuk. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |