Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsános kacsafalatok szójával recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
40 dkg felkockázott kacsafilé
2-3 db friss, kemény padlizsán
1 késhegynyi őrölt bors
1 csapott kávéskanál fűszerkeverék
1 fej vöröshagyma
4 db fokhagyma-gerezd
1 evőkanál szójamártás
1 csapott mokkáskanál kristálycukor
1 késhegynyi "erős Pista"
3 evőkanál olaj (ha van: olíva)
8-10 szem olívabogyó
csipet só

Elkészítés:
A hagymát kis kockára vágjuk, olajon csipet sóval megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, és fűszerkeverékkel (vegetával) megszórva jól átsütjük. Annyi vízzel engedjük fel, amennyi ellepi. A hús puhulásáig főzzük, hozzáadjuk a megtisztított és kis kockákra vágott padlizsánt, s mikor szaftját majdnem elfőtte, ízesítjük szójával, erős paprikával, őrölt borssal, - beleadjuk a darabokra vagdalt olívabogyót, préselt fokhagymát, pici cukrot és összeforraljuk, összeérleljük az ízeket.
Amennyiben szükséges, még önthetünk rá kevés szójamártást, persze óvatosan, nehogy túlsózzuk.

Párolt rizzsel tálaljuk.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Padlizsános szója » Padlizsános rakott csirke » Zöldségfasírt szójával » Padlizsános hal
» Padlizsános spagetti » Padlizsános pite » Padlizsános lepény » Padlizsános ragu
» Padlizsános pirítós » Padlizsános lencsés egytál » Padlizsános zakuszka » Lecsó szójával
» Padlizsános-lecsós csirke » Padlizsános csirke » Padlizsános kenő » Padlizsános sültrizs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.