| Padlizsán ragu receptHozzávalók: 2 közepes padlizsán 3-4 paprika (legyen piros, sárga és ha van, akkor zöld is) ízlés szerint chili 1 fej vöröshagyma 3-4 kisebb paradicsom 2 tk méz (cukorbetegek édesítőt használjanak) 2 ek olívaolaj fél citrom leve só, frissen őrölt bors Elkészítés: Felkockázzik a padlizsánt, majd sózzuk és egy kevés citromlével locsoljuk (nem szeretem, ha megbarnul a padlizsán). Közben felaprítjuk a paprikát, a hagymát és a paradicsomot. Két teflon serpenyőt használunk a ragu készítéséhez. Az egyikbe tesszük az olívaolaj felét, majd rádobjuk a kinyomkodott padlizsánt, a másikba az olajon megdinszteljük a hagymát és a paprikát, majd ízlés szerint chilit teszünk rá (el is hagyható), pici sót, borsot, majd a felkockázott paradicsomot, majd rácsorgatjuk a mézet (cukorbetegek használjanak édesítőszert). Közben a padlizsánt is rázogatjuk, hogy egyenletesen megsüljön, majd ráborítjuk a padlizsán kockákat a paprikás masszára, hagyjuk egy-két percig rotyogni, majd tálalható is. Lehet köretként használni, vagy egy tésztás étel mellé önmagában, de hidegen kenyérrel is finom. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |