Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsán olasz módra recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
padlizsán bármilyen mennyiségben (próbaként lehet kettőt),
fokhagyma,
só,
ecet,
víz,
erőspaprika,
olaj (földimogyoróolajjal finom).

Elkészítés:
A padlizsánt meghámozom, és hosszúszeletekre vágom, besózom, és kb. 1 órát hagyom. Majd jó ecetes vízben picit megabálom, gyorsan kiveszem, nehogy nagyon megpuhuljon. Mikor kihűlt, kicsavarom egy kicsit, és egy befőttes üvegbe lerakom, közben rászórom az apróra vágott fokhagymát és erőspaprikát (ízlés szerint), majd a tetejére öntöm az olajat. Másnap már lehet fogyasztani. Kenyérrel is kiváló, de húsok mellé is finom.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pizzatekercs Ági módra » Raffaelló Éva módra » Túrós pogácsa Hugi módra » Desszert Emese módra
» Padlizsán saláta » Sült padlizsán » Olasz sertéskaraj » Parmezános padlizsánkrém
» Almás pite Zsanna módra :) » Paprikás szegedi módra » Töltött hal Karcsi módra » Mogyorós padlizsán
» Padlizsános-lecsós csirke » Palacsinta padlizsánnal » Lecsófészek padlizsánon » Olasz citromlikőr


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.