| Padlizsán extra egyszerüen receptZöldséges ételek Hozzávalók: 2 db közepes friss padlizsán kb.3 evökanál paradicsompüré 10 dkg zsírszegény mozarella sajt 15 dkg egyéb(trappista vagy gouda vagy füstölt vagy edami,ki mit kedvel)reszelt sajt 1 evökanál zsemlemorzsa(de lehet zabpehely is) 2 evökanál olivaolaj(ha nincs, napraforgóolaj is jó) 1 teáskanál fokhagymakrém(vagy 1-2 gerezd fokhagyma zúzva)de ez nélkül is finom füszerek,választható:Delikát,só,bors,olasz füszerkeverék,vágott zöldfüszerek,ki mit kedvel egy tüzálló,lapos tál Elkészítés: A padlizsánokat kb.1cm-es karikára szeleteljük.Igény szerint a héját lehámozzuk,ki hogy szereti. Az olivaolajjal kikent és zsemlemorzsával kiszórt lapos tál aljára lefektetünk egy réteg padlizsánt,szorosan egymás mellé. Kiskanállal mindegyikre ráteszünk egy kevés paradicsompürét,fokhagymakrémet és kissé elkenjük rajta. A felkarikázott mozarellát elosztjuk egy rétegben,majd megszórjuk a kiválasztott füszerekkel. Újabb padlizsánréteg következik,paradicsompüré,fokhagyma,füszerek,só. Ezt a réteget a másik fajta reszelt sajttal szórjuk meg. Maximum 3 réteg padlizsán legyen egy tálban,így a legfinomabb.A füszerezés fontos! Kissé elömelegített sütöben sütjük kb.30 percig kb.180 fokon.Figyelni kell,akkor kész,ha kicsit halványbarna színe van,de semmiképpen nem égett! Ideális esetben kb 15 perc állás után szeletelhetö és fogyasztható. Tanácsok: Ehetö magában,esetleg rizzsel és natúrszelet hússal,burgonyapürével-mindenhogyan finom. Jó étvágyat kívánok hozzá! FOTO: a naplóm 80. és 81.bejegyzésében Elkészítési idő: 50 perc Kalóriatartalom: 400 kcal A receptet beküldte: kovácserika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |