| Update1 rakott padlizsán receptHozzávalók: 4 személyre 2 közepes padlizsán 1 közepes vöröshagyma 1-2 gerezd fokhgyma 6 ek. olivaolaj 1 doboz hámozott konzervparadicsom (nem cukrozott) 35 dkg darált sovány hús (ki mivel szereti) 5 dkg zabpehely 1 csokor petrezselyemzöld 5 dkg sajt só, bors Elkészítés: A padlizsánt 1 cm vastag karikára vágjuk, sózzuk, 10 percet állni hagyjuk. A padlizsánt kinyomkodjuk, zúzott fokhagymával és aprított petrezselyemzöld felével megkenjük, és egy nagy serpenyőben mindkét oldalukon aranybarnára pirítjuk a karikákat. Közben a hagymát apróra vágjuk, az olivaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk. Ha a hús már majdnem puha, hozzáöntjük az előzőleg felkockázott paradicsomot (a levét is), ízesítjük a petrezselyemmel, összeforraljuk. A tűzről levéve hozzákeverjük a zabpelyhet. Egy tűzálló tálat olajjal kikenünk, beleteszünk egy réteg padlizsánt, ráöntjük a húsos ragut, majd betakarjuk a maradék karikával. Reszelt sajttal megszórjuk, 180-190 fokos sütőben 45 percig sütjük. Tanácsok: Egyszerűbb és könnyebb, mint a hagyományos rakott zöldség, ízre nem rosszabb semmivel. A zabpehely laktató és egészséges, szép állagot biztosít, a kész étel ízén nem érződik. Szeletelés előtt hagyjuk 20 percig állni, akkor szép kockákat vághatunk. Tejföllel is finom. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: drnéni Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |