| Padlizsánleves hidegen receptLevesek Hozzávalók: 2 db kisebb padlizsán, 4 dl tej, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejszín, 2 dl fehér bor kevés citromlé só, bors Elkészítés: Első lépésként a megmosott padlizsánokat héjastól előmelegített sütőben megsütjük. Ha megpuhultak, lehúzzuk a héjukat, és a tejjel összeturmixoljuk őket. Sóval, borssal, préselt fokhagymával, ízesítjük. a tejszínt és a fehérbort elkeverjük, majd lassan a leveshez öntjük. Citromlével savanyíthatjuk picit.Mivel ekkor még langyos lesz a leves, bátran egyből tálalhatjuk, vagy éppen még tovább hűthetjük a hűtőszekrényben. Tanácsok: Ha valami extrát akarunk, tálaláskor apróra vágott és ropogósra kisütött bacon szalonnával szórjuk meg a tetejét! A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |