Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsánleves hidegen recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 db kisebb padlizsán,
4 dl tej,
2 gerezd fokhagyma,
2 dl tejszín,
2 dl fehér bor
kevés citromlé
só, bors

Elkészítés:
Első lépésként a megmosott padlizsánokat héjastól előmelegített sütőben megsütjük. Ha megpuhultak, lehúzzuk a héjukat, és a tejjel összeturmixoljuk őket. Sóval, borssal, préselt fokhagymával, ízesítjük. a tejszínt és a fehérbort elkeverjük, majd lassan a leveshez öntjük. Citromlével savanyíthatjuk picit.Mivel ekkor még langyos lesz a leves, bátran egyből tálalhatjuk, vagy éppen még tovább hűthetjük a hűtőszekrényben.

Tanácsok:
Ha valami extrát akarunk, tálaláskor apróra vágott és ropogósra kisütött bacon szalonnával szórjuk meg a tetejét!


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyés süti hidegen » Borjúnyelv hidegen » Öszibarack leves hidegen » Töltött csülök hidegen
» Ribizke lekvár hidegen » Ősszibarack leves hidegen » Sonkás sajttekercs hidegen » Málnakrémleves hidegen
» Savanyúság hidegen! » Hidegen kelesztett lángos » Banánleves hidegen » Paprika hidegen
» Darafelfújt hidegen » Csirkés padlizsánleves » Epres habos metélt hidegen » Erőleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.