Tutireceptek.hu fejléc

Sült padlizsán rakottas recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 közepes méretű padlizsán
8 mogyoróhagyma
5 evőkanál olívaolaj
6 (lehetőleg Lucullus) paradicsom
4 gerezd fokhagyma
3 dkg zsemlemorzsa
12 dkg füstölt sajt
2 evőkanál pesto mártás
1 evőkanál balzsamecet
őrölt bors


Elkészítés:
A padlizsánt vékony karikákra vágjuk, majd a megtisztított és kettévágott mogyoróhagymákkal együtt tepsibe tesszük, 2 evőkanál olajjal megspricceljük, és előmelegített, forró sütőben 20 percig sütjük, közben egyszer megfordítjuk. Hozzáadjuk a félbevágott paradicsomokat, a fokhagymagerezdeket, újra megspricceljük 2 evőkanál olajjal, visszatesszük a sütőbe, és még 10-15 percig sütjük, amíg a paradicsomok puhulni kezdenek. Kivesszük a sütőből a tepsit, és a tartalmát tűzálló tálra borítjuk. Megszórjuk zsemlemorzsával és reszelt füstölt sajttal. A pestót elkeverjük a balzsamecettel, a maradék olajjal, sózzuk, borsozzuk, és a zöldségekre öntjük. 20-25 percre visszatesszük a sütőbe, amíg a teteje pirulni kezd. Melegen tálaljuk, ropogós héjú kenyeret kínálunk mellé.

Elkészítési idő: 70 perc
Kalóriatartalom: 291 kcal

A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Padlizsános kenő » Atkins padlizsános hús » Római rakottas » Parmezános padlizsánkrém
» Balázska rakottas » Rizses padlizsáncsónak » Padlizsános lepény » Ínyenc padlizsánkrém
» Pudingos rakottas » Töltött padlizsán bundában » Padlizsán gombával sütve » Padlizsán saláta
» Erdélyi padlizsánkrém » Padlizsános szendvicskrém » Padlizsános csirkesaláta » Sonkával töltött padlizsán


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.