| Joghurtos padlizsánsaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 2 kicsi padlizsán 1-1 zöld és piros húsú kaliforniai paprika 1 nagyobb fej lilahagyma 2 dl joghurt 2 dl tejföl 2 gerezd fokhagyma olivaolaj só bors friss petrezselyem Elkészítés: A padlizsánt hosszában fél cm-es szeletre vágjuk, besózzuk, hagyjuk kiizzadni, majd szárazra töröljük. A szeleteket tepsibe fektetjük, szorosan egymás mellé, megkenjük őket olívaolajjal. 200ºC-os sütőben 20-25 percig sütjük (közben megforgatjuk). A zöld és piros paprikát csíkokra vágjuk és olivaolajon erős tűzön megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. A lilahagymát vékonyra szeljük. Az öntethez a pépesített fokhagymát előzetesen kevés sóval és kevés meleg vízzel megkeverjük, és röviden állni hagyjuk, ezután adjuk a joghurt és a tejföl keverékéhez. Sózzuk, borsozzuk. Tányérra rendezzük a sült padlizsánt, paprikát, hagymát, majd meglocsoljuk a fokhagymás öntettel, meghintjük az apróra vágott friss petrezselyemmel. A receptet beküldte: _kleo_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |