| Avokádós padlizsánkrém receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 4 szem érett padlizsán 2 érett avokádó 1 kis fej hagyma 3 gerezd fokhagyma 5 dkg vaj 1 csokor friss petrezselyem 5-6 friss bazsalikomlevél só bors 4 szem paradicsom1 lilahagymakenyér Elkészítés: A padlizsánokat gyakran forgatva megsütjük. Nem baj, ha füstös (persze ne égessük szénné) meg kicsit megég, ez csak jót tesz az ízének :) Ha kész vagyunk, a padlizsánok húsát kikaparjuk, és a keverőpohárba tesszük. Az avokádót meghámozzuk, kimagozzuk, majd a padlizsánhoz adjuk. A hagymát, a petrezselymleveleket és a fokhagymát beledobjuk a keverőpohárba, hozzáadjuk a vajat, a bazsalikomlevelet, sót, borsot, majd botmixerrel pürésítjük. Az így kapott szendvicskrémet pirítós kenyérre kenjük, tányérra rendezzük, paradicsomkarikával és lilahagymával díszítjük. ISTENI!!! :) Tanácsok: Padlizsánok sütése: Legjobb a szabadban :) nyáron a faszenes grillen a legegyszerűbb, amikor már vége a grillezésnek, de még izzik a parázs. Konyhában: A gáztűzhely rózsája fölé rátesszük a fém lángterelőt, arra alufóliát-arra a padlizsánt. Így ha ki is folyna a leve nem a tűzbe csepeg. A kerámialapos tűzhely főzőfelületére (nekem ez van) alufóliát teszünk, ezen sütjük a padlizsánt. Persze lehet simán tepsiben-sütőben, de így pont a padlizsánkrém jellegzetes, füstös íze fog hiányozni. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Ancsa 37 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |