| Töltött padlizsán bundában receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 kg padlizsán (lehetőleg karcsú,vékony héjú) 3 tojás 20 dkg reszelt sajt 15-20 dkg főtt, füstölt hús apróra vágva A bundázáshoz: tojás liszt, zsemlemorzsa olaj a sütéshez Elkészítés: A padlizsánokat alaposan megmossuk,két végét levágjuk,és kb.1 cm széles szeletekre vágjuk. Besózzuk,és kis ideig állni hagyjuk. Közben a reszelt sajtot összekeverjük a 3 egész tojással és az összevágott füstölthússal. A padlizsánszeletekről leitatjuk egy papírtörlővel a nedvességet,majd a kész masszával párosával összeragasztjuk őket. Szokásos módon panírozzuk,bő,forró olajban szép pirosra sütjük. Tanácsok: Nem fog szétesni a padlizsán sütés közben,mert a sajtos massza összeragasztja. Sült burgonya,rizs és majonéz illik hozzá. Finom és kiadós. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |