| Muszaka (rakott padlizsán) receptEgytálételek Hozzávalók: fél kg darált hús 1 fej hagyma 3 nagyobb padlizsán 2 nagy paradicsom 2 nagy krumpli 1 tojás 1 nagy dobozos tejföl liszt,só,oregano,kakukkfű Elkészítés: A hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk.A darálthúst ebben megpirítjuk sózzuk.Ehhez szórunk oreganot és kakukkfűvet. A padlizsánokat meghámozzuk felkarikázzuk(kis ujjnyi vastagságúra)besózzuk.Hagyjuk állni egy darabig,majd megforgatjuk lisztben mind a két oldalát és kisütjük őket.Ha kész az összes padlizsán karika a felkarikázott krumplit és paradicsomot is kisütjük olajban. Ezután veszünk egy tűzálló tálat és rétegezzük.Egy réteg padlizsán,darálthusi,pár karika krumpli,paradicsom és elölről.A tetejét meglocsoljuk a tejfölben elkevert tojással. Külön olajat nem kell hozzá önteni a rétegezésnél még alulra sem,mert a padlizsán elég olajat felszívott a kisütésénél.Érdemes egyébként papírszalvétára tenni a padlizsán karikákat,hogy egy kicsit felszívja az olajat,mert nagyon olajos lehet különben. Addig sütjük míg a teteje megpirul. Tanácsok: Érdemes hozzá kenyeret enni,mert elég olajos és el lehet vele csapni a hasunkat:) Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: ALLICS Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |