Tutireceptek.hu fejléc

Málna lekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg málna
1 zacskó zseléfix 1:1
1, 5 kg cukor
1 citrom leve

Elkészítés:
A megmosott, átválogatott málnát a citromlével, kevés cukorral és a zseléfixszel összekeverjük. Alacsony hõfokon, állandó keverés mellett felforraljuk, és, ha forr, belekeverjük a maradék cukrot. Legalább 3 percig fõzzük. A lekvár felét átpasszírozzuk, hogy ne legyen olyan magos. A maradék lekvárhoz adjuk, és további kb. 5 perc alatt készre fõzzük. Rövid ideig hűlni hagyjuk. Az üvegeket a lekvárral színültig töltjük, majd azonnal légmentesen lezárjuk.


A receptet beküldte: Rekus

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Málnás-túrós "torta" » Málnás piskótarakás » Tejszínes Málnatorta » Hájas lekvárral
» Lekváros bukta(Kata-féle) » Fügelekvár » Málnakrém öntet » Paprikalekvár
» Narancsos répalekvár » Avokádókrém málnaöntettel » Málnás jeges tea » Szilvalekváros kelt gombóc
» Málnakrémleves » Málna szelet » Málnabomba » Málnás szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.