| Málnás-túrós "torta" receptSütemények, édességek Hozzávalók: Piskóta: · 10 dkg liszt · 10 dkg porcukor · 1 cs. Sütőpor · 5 egész tojás Túrókrém: · 25 dkg túró · 25 dkg mascarpone · 1 cs. Dr Oetker zseléfix · 5-10 dkg porcukor, ízlés szerint · 2 dl habtejszín · málna, barack, vagy akármilyen gyümölcs Tetejére: · 1 cs piros tortazselé · maradék gyümölcs díszítésnek Elkészítés: A piskótához szétválasztom a tojásokat. A sárgáját elkeverem a cukorral, a liszttel, a sütőporral. A fehérjét habbá verem, majd hozzákeverem óvatosan a többihez, megsütöm, egy 24-26 cm-es tortaformában. Ha kész, félreteszem, megvárom, még kihűl. Ha a piskóta kihűlt visszateszem a tortaforma oldalát. A krémhez valókat összekeverem, a habtejszínt a zseléfixel robotgéppel felverem, és hozzáadom a krémhez. Ha kész rákenem a krémet a kihűlt piskótára, a tetejét gyümölccsel, és tortazselével díszítem, majd éjszakára berakom a hűtőbe. Tanácsok: Lehet sima tepsiformába is készíteni! Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: RitaGeo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |