| Fügelekvár receptHozzávalók: friss füge kristálycukor őrölt fahéj őrölt szegfűszeg citromkarika (elhagyható) nátriumbenzoát Elkészítés: A fügét megmosom,héját lehúzom,félbe/négybe vágom,majd egy tálban,vagy akár a főzőedényben ízlés szerint megszórom cukorral. Jól összekeverem,1 esetleg 2 órát állni hagyom,hogy levet eresszen,közben kevergetem,hogy a cukor elolvadjon. Ha a cukor elolvadt felforralom,belekeverem a fűszereket és a citromkarikákat. Lassú tűzön állandó keverés mellett kb. fél óráig forralom. Üvegekbe merítem,a tetejét megszórom nátriumbenzoáttal,lefedem. Száraz dunsztban hagyom kihülni,aztán mehet a polcra. Lehet készíteni kakaós változatot is,akkor ízlés szerinti cukrozatlan kakaót is keverünk a lekvárhoz. Érdekesen finom íze van,főleg vajaskenyéren. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |