| Málnás szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 6 Tojás 6 evőkanál kristálycukor 6 evőkanál liszt csipetnyi sütőpor A krém 3 evőkanál búzadara 2,5dl tej 20 dkg Rama 20 dkg porcukor 3 evőkanál rum 30 20 dkg friss málna ( vagy fekete / piros ribizli ) Elkészítés: 1.A tészta hozzávalóiból hagyományos módon piskótát készítünk: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral a lisztet elkeverjük a sütőporral, a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A liszt felét a sárgájára szitáljuk és óvatosan beledolgozzuk a tojásfehérjéket is. A maradék lisztet a végén keverjük bele. 2. A búzadarát üvegesre főzzük a tejben. A Ramát habosra keverjük a porcukorral majd bele keverjük a kihűlt darát a rumot végül óvatosan a málnaszemeket. 3. A krémet egyenletesen elkenjük a piskótán. Tetejére málnát teszünk. Pár órára hűtőbe tesszük majd szeleteljük. Tanácsok: Lisztérzékenyeknek: búzadara helyet kukoricadarát használjunk és gluténmentes lisztet. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Szafy Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |