| Málna szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 15 dkg liszt 10 dkg Rama margarin 5 dkg porcukor 1 tojássárgája késhegynyi sütőpor 1/2 cs vaníliás cukor reszelt citromhéj Krémhez: 1 cs vanília ízű pudingpor 2,5 dl tej 2 evőkanál cukor 2,5 dl tejszín 2 evőkanál porcukor 1 cs habfixáló por 15 dkg málna 2 teáskanál zselatin Tetejére: 15 dkg málna 1 cs piros tortazselé por Elkészítés: A tészta alapanyagait összegyúrom és fél órát hűtőben tartom. Ezután 2-3 mm vastagra nyújtva kikent tepsibe terítem, villával megszurkálom és 180 fokon megsütöm. A krémhez a pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzöm. Ha kihűl, hozzákeverem az áttört málnát, a porcukorral és habfixálóval keményre vert tejszínhabot, végül pedig az 1dl vízben felolvasztott, majd langyosra hűlt zselatint.A kihűlt tésztára kenem a krémet. A sütemény tetejére málnát rakok, amit leöntök tortazselével. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |