| Paprikalekvár receptHozzávalók: 2,5 kg piros paprika(paradicsompaprika,kápia) 1 kg paradicsom Elkészítés: A paprikát megmossuk a magházat eltávolítjuk kis darabokra vágjuk. A paradicsomot kockára vágjuk feltesszük főni.Amikor a héja összecsavarodik,beletesszük a paprikát készre főzzük.Forrón szitán áttörjük.vissza téve a tűzre ,sűrűre befőzzük.Kisebb csavaros üvegekbe rakjuk,celofánt teszünk rá.A celofánra tesszük a szalicilt majd a csavaros tetőt tesszük rá.(Vagy két celofán közé a szalicilt)10 percig gőzöljük Száraz dunszban kihűtjük. Tanácsok: Ételek ízesítésére,szendvicsek,vajaskenyér díszítésére használhatjuk. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |