Tutireceptek.hu fejléc

Paprikalekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
2,5 kg piros paprika(paradicsompaprika,kápia)
1 kg paradicsom

Elkészítés:
A paprikát megmossuk a magházat eltávolítjuk kis darabokra vágjuk.
A paradicsomot kockára vágjuk feltesszük főni.Amikor a héja összecsavarodik,beletesszük a paprikát készre főzzük.Forrón szitán áttörjük.vissza téve a tűzre ,sűrűre befőzzük.Kisebb csavaros üvegekbe rakjuk,celofánt teszünk rá.A celofánra tesszük a szalicilt majd a csavaros tetőt tesszük rá.(Vagy két celofán közé a szalicilt)10 percig gőzöljük
Száraz dunszban kihűtjük.

Tanácsok:
Ételek ízesítésére,szendvicsek,vajaskenyér díszítésére használhatjuk.


A receptet beküldte: ronka

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rebarbara kompót » Szőlőbefőtt » Birsalmakompót frissen » Almadarabos dzsem
» Sütőtöklekvár » Birsalmasajt » Bodzalekvár másképpen » Lilahagyma lekvár
» Joghurthabos narancszselé » Csipkebogyó lekvár » Szilvalekvár cukor nélkül » Ananászbefőtt tökből
» Görögdinnye delikát » Citromfű szörp » Whiski-s cseresznye » Sárgabarack lekvár egyszerűen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.