| Tejszínes Málnatorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához : 4 tojás 14 dkg cukor 15 dkg liszt 8 dkg mogyoró 3 dkg vaj vagy margarin egy csipetnyi fahéj egy csipet só reszelt citromhéj zsír és liszt a formához. Töltelék : 25 dkg málna 10 dkg porcukor egy citrom leve egy vaníliarúd belseje(vagy vaniliáscukor) 2,5 dl vaníliapuding 2,5 dl tejszín 1 evőkanál zselatin tejszínhab leveles mandula a díszítéshez. Elkészítés: A tojássárgájából 5 dkg cukorral igen habos krémet keverünk.A lisztet összekeverjük az őrölt mogyoróval,a fahéjjal,sóval és a reszelt citromhéjjal. A 4 tojásfehérjéből a többi cukorral kemény habot verünk,ezt óvatosan belekeverjük a sárgája keverékbe,majd hozzákeverjük a liszt-mogyoró keveréket is,végül óvatosan belekeverjük a felolvasztott margarint is. Kizsírozott és lisztezett tortaformába töltjük a masszát,és előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 percig sütjük,és rácsra borítva kihűtjük. A töltelékhez fél cs. pudingporból 2,5 dl pudingot főzünk.A tortát 3 részre vágjuk. A kihűlt pudingot átpasszírozzuk,majd 1 vaníliarúd kikapart belsejével,1 citrom levével,a porcukorral és a megmosott málnával simára keverjük.A zselatint kevés hideg vízben áztatjuk,kinyomjuk,majd egy kevéske forró vízben feloldjuk.A tejszínt felverjük,és a pudingmasszába keverjük a zselatinnal együtt. A tortaformába visszatéve megtöltjük a málnás krémmel a tortát,és 4 órán át fagyasztjuk a mélyhűtőben,majd forró vízbe mártott késsel körülvágva szabadítjuk ki a formából. Végül oldalát és a tetejét tejszínhabbal kenjük be,leveles mandulával és málnaszemekkel díszítjük. Tanácsok: Kicsit sokáig tart az elkészítése,de megéri kipróbálni,nagyon finom! A receptet beküldte: pesmár Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |