| Hájas lekvárral receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg háj 3 evőkanál ecet 1 kg liszt 1 kávés kanál cukor 1 kávés kanál só 1 tojás 2 dl tejföl 2 dl aludt tej Elkészítés: A hájat az ecettel összedolgozzuk. Összegyúrjuk a tésztát a hozzávalókból. Jó nagyra kinyújtjuk, rákenjük a háj felét és kettéhajtjuk. Erre a maradék háj felét rákenjük és ketté hajtjuk. A maradék hájjal bekenjük a tésztánkat és megint összehajtjuk. 15 percig pihentetjük és elnyújtjuk a tésztánkat. Megint pihen 15 percig és megint elnyújtjuk. Ezt még egyszer megismételjük. A harmadik kinyújtás után kockákra felvágjuk. Rakunk a közepére egy teáskanálnyi lekvárt ( barack vagy szilva lekvár ) és hátomszögre összehajtjuk. Egymás mellé sorba berkjuk a tepsibe és kisütjük világos barnára. Ha kihült porcukorral leszórjuk. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: Kiss Ildikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |