| Málnabomba receptSütemények, édességek Hozzávalók: 8 személyre: A piskotához 8 tojás 20-20 dkg cukor és liszt 1 üveg málnalekvár A krémhez 12,5 dkg cukor 1,5 dl tej 8 zselatinlap 1,5 dl piros színű szörp 5 dl tejszín A díszítéshez 25 dkg fagyasztott málna tejszínhab málnakrém Elkészítés: A piskótához a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd apránként beledolgozzuk a lisztet, végül óvatosan hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is. A masszát 3 részre osztjuk, majd zsírpapírral kibélelt tepsikbe simítjuk, és meleg sütőben tűpróbáig sütjük. Amikor kész, nedves ruhára borítjuk. Levesszük a zsírpapírt, a lekvárral megkenjük a tésztát, majd rögtön szorosan felcsavarjuk. Addig hagyjuk így állni, míg teljesen kihűl. (Mindhárom adagot így készítjük el.) A krémhez a zselatint néhány percre hideg vízbe áztatjuk. A vízzel és a cukorral szirupot főzünk, majd belekeverjük a kinyomkodott zselatint, és a szörppel simára dolgozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd ezt is a krémhez adjuk. A kihűlt piskótaroládokat vékony szeletekre vágjuk, és egy félgömb formát kibélelünk vele. Erre simítjuk a krém felét, majd ismét roládok következnek, végül a maradék krém, és az utolsó réteg ismét rolád. Folpackkal lefedjük, és másnapig hűtőbe tesszük. Tálaláskor kiborítjuk, málnaszemekkel és tejszínhabbal díszítjük. Külön adhatunk hozzá málnakrémet. A receptet beküldte: én vagyok Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |